អាហារ​៦​មុខ​ ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ

​ដំឡូងបារាំង​ ​មាន​ថាមពល​ កាឡូរី​ទាប​ត្រឹម​ ៩៣​គឺ​ឡូ​កាឡូរី​ប៉ុណ្ណោះ​ និង​មាន​ជាតិ​ម្សៅ​ច្រើន​ ព្រមទាំង​វីតាមីន​ C​ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ កាល់ស្យូម​ កាក​សរសៃ​ និង​បេ​តា​ខា​រ៉ូ​ទី​ន​ ជួយ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​អោយ​រឹង​មាំ​ ។​ ​ល្ពៅ​ ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​បេ​តា​ខា​រ៉ូ​ទី​ន​ និង​វីតាមីន​ A​ មាន​អានុភាព​ក្នុង​ការ​ប្រឆាំង​ តទល់​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​ ដែល​ជា​អ្នក​បង្ករ​ជំងឺមហារីក​ ។​រីឯ​គ្រាប់​ល្ពៅ​មាន​ជាតិ​ដែក​ ផូស្វ័រ​ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម​ និង​ស័ង្កសី​ ជួយ​ទ្រទ្រង់​ដល់​សព៌ាង្គកាយ​ ។​ ​គ្រាប់សណ្តែក​ស្ងួត​ : ​ថាមពល​ប្រូតេអ៊ីន​ របស់​សណ្តែក​ មាន​កម្រិត​ទាប​ជាង​ប្រូតេអ៊ីន​នៅ​ក្នុង​សាច់សត្វ​ ព្រោះ​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​ ដែល​គ្មាន​អាស៊ី​ដ​អា​មី​ណូ​ ប៉ុន្តែ​ល្អ​ត្រង់​គ្មាន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ ឬ​សារធាតុ​ជំរុញ​អោយ​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ ដូច​ជា​សាច់សត្វ​ទេ​ ។​ ក្នុង​គ្រាប់សណ្តែក​ស្ងួត​ ក៏​មាន​ជាតិ​ដែក​ ម៉​ង់​កា​ណែ​ស​ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ វីតាមីន​ និង​អំបិល​រ៉ែ​ផ្សេងៗ​ទៀត​ជា​ច្រើន​ សម្រាប់​ទប់ទល់​នឹង​ជំងឺ​ស​ម្កា​ត់​

Advertisements

ឆ្លើយ​តប

Fill in your details below or click an icon to log in:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s

%d bloggers like this: